Най-скъпият апартамент в Азия беше продаден в Хонконг за 82 милиона долара за

...
Най-скъпият апартамент в Азия беше продаден в Хонконг за 82 милиона долара за
Коментари Харесай

Продадоха най-скъпият апартамент в Азия

Най-скъпият апартамент в Азия беше продаден в Хонконг за 82 милиона $ за единица повърхност, заяви South China Morning Post, представена от.

Става въпрос за луксозен имот в новия жилищен комплекс Mount Nicholson, ситуиран на хълмовете на връх Виктория, където милиардерите избират да се заселят. Всеки квадратен фут (0,09 кв. метра) от жилището, в това число три паркоместа, включени в договорката, коства на купувача 18 000 $, което е рекордна цена в района.

Същият вложител, чието име не е разкрито, закупи различен апартамент в същия комплекс за 72 милиона $.

Според брокери търсенето на първокласни парцели в Хонконг почнало да пораства още веднъж след известията за проекти за последователно отваряне за карантинни пътувания от средата на декември на сухопътната граница с континентален Китай, която беше затворена от началото на пандемията. 

Това лято най-скъпото място за паркиране на автомобил в света беше продадено в същия жилищен комплекс за 1,3 милиона $.

Пазарът на търговски парцели в Хонконг се смята за най-скъпия в света. Брокерите изясняват астрономическите цени за жилища, офиси и търговски площи с неналичието на свободна земя и предложение на пазара с огромно търсене, в това число от вложители от континентален Китай. Миналата седмица имот в центъра на Хонконг беше продаден на търг от държавното управление за рекордна цена от 6,5 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР